Sari la conținut

Învăţătoarea filmată când ameninţa elevii poate reveni la catedră. Ea va fi sancţionată cu 15% din salariu, timp de șase luni

Membrii Consiliului au respins astfel propunerea conducerii liceului, care solicitase desfacerea contractului de muncă al cadrului didactic.

În urma acestei decizii, cei doi directori ai şcolii au anunţat că îşi vor înainta demisiile către conducerea Inspectoratului Şcolar clujean.

Învăţătoarea a fost înregistrată în timp ce îi jignea şi îi ameninţa pe elevi. Ea a fost suspendată din funcţie pe durata derulării anchetei, timp în care a fost în concediu medical.

Cazul a ajuns până la urechile ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care declara luna trecută că a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj suspendarea din funcţie a învăţătoarei care a jignit un copil de clasa I.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, după ce învăţătoarea Monica Chiorean a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce striga la un elev din clasa I, pe care l-a numit „jumătate de creier".

VIDEO. Învățătoare înregistrată când îi jignește pe elevi

„Mă, tu eşti normal, mă băiatule?! Nu poţi să fii la ritmul colegilor tăi! Du-te naibii în pregătitoare! Du-te în grădiniţă!”. „Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Vino! Soarele cui l-o făcut de copil! Jumătate de creier!”.

Învăţătoarea îi vorbea astfel unui elev de şapte ani, nemulţumită că nu citeşte bine. Pe femeie o lasă nervii repede şi ameninţă toată clasa. Ea a motivat ulterior că a fost nervoasă pentru că avea probleme în familie.

Înregistrarea a fost pusă la cale de părinţii unei fete care au aflat că elevii sunt traumatizaţi.