Sari la conținut

Emoţii pentru tinerii medici. Rezidenţii şi-au ales astăzi specializarea

922 de puncte dintr-un total de 950. Atât a obţinut la concursul de rezidenţiat Paul, un tânăr absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca. Cu acest punctaj, nu a avut emoţii prea mari la repartizare și a obţinut exact specializarea pe care şi-o dorea: oncologie medicală.

"A fost o vară destul de lungă, în care am muncit destul de mult, dar cred că rezultatele s-au văzut acum", a afirmat rezidentul.

Chiar dacă Paul este determinat să rămână în țară, crede că este important ca tinerii medici să capete experiență la clinicile din străinătate, după care să revină în ţară.

"Occidentul poate oferi, de asemenea, posibilitatea unei pregătiri și noi atitudini terapeutice pe care le putem implementa ulterior și la noi", a precizat tânărul.

Alături de Paul, majoritatea rezidenților care s-au prezentat la repartizare s-au arătat mulțumiți de locurile și posturile obținute.

"A fost destul de bine, bine organizat, a mers repede, nu am avut mult de așteptat și am ales endocrinlogie, aici la Cluj", a spus o rezidentă.

"Sunt foarte mulțumită, am ales cardiologie, sper să fie în continuare bine și sper să lucrez în continuare la Baia Mare", a afirmat alta.

Viitorii medici își vor începe rezidențiatul anul viitor. În această sesiune a concursului desfășurat la Cluj, s-au scos la concurs un număr de 616 locuri, din care 522 la medicină, 68, la stomatologie și 26, la farmacie. Posturile au fost mai puține: 106, din care 104 la medicină și doar 2, la farmacie.