Sari la conținut

Fotbal. CFR Cluj riscă să nu ia licenţa

"Solicitantul de licenţă trebuie să demonstreze că, la data de 31 martie anterioară sezonului competiţional pentru care se acordă licenţa, nu avea datorii financiare restante (conform prevederilor Anexei VI) către angajaţi și către asigurările sociale/autorităţile fiscale, în baza obligaţiilor contractuale şi legale faţă de angajaţi, apărute înainte de data de 31 decembrie a anului anterior celui în care se solicită licenţa." (art. 47 din Regulamentul naţional de licenţiere)

În acest moment, jucătorii CFR-ului sunt neplătiţi de 4 luni, iar pentru a obţine licenţa, clubul clujean trebuie să achite restanţele pe lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut.

Conducerea feroviarilor a încercat să recurgă la un artificiu, fără succes însă. Mai exact, şefii CFR-ului le-au propus jucătorilor să semneze documente prin care să renunţe la restanţele din 2013, cu promisiunea că îşi vor primi banii la o data ulterioară. Elevii lui Vasile Miriuţă au refuzat propunerea şi, mai mult, au ameninţat că vor boicota şedinţele de pregătire.

În cele din urmă, fotbaliştii au acceptat să-şi urmeze programul de antrenamente, înaintea derby-ului cu Universitatea.

Clubul feroviar are probleme şi din cauza foştilor jucători. Gabi Mureşan, Stăncioiu, Kapetanos sau Dorsin sunt doar câţiva dintre jucătorii care au câştigat litigii cu gruparea din Gruia.