Iarna blândă taie profitul hotelierilor

Data publicării:
130114 iarna blanda

Turiştii care au venit la Băişoara, în Munţii Apuseni, au găsit pârtia închisă. Aşa că, în loc să schieze, s-au plimbat. În anii trecuţi, la centrele de închirire a echipamentelor sportive era coadă. Acum, săniuţele şi schiurile au rămas pe rafturi. Specialiştii spun că este cel mai slab sezon din ultimii 10 ani.

Absenţa zăpezii îi afectează atât pe proprietarii centrelor de închirere a echipamentelor de schi, cât şi pe administratorii de pensiuni şi hoteluri. Aceştia spun că după Revelion nu au mai avut turişti.

"Nu am avut clienţi la închirieri. Am avut până săptămâna trecută duminică, cât am mai ţinut pârtia, dar de duminică n-am mai avut niciun client, pentru că n-am avut zăpadă, s-a topit. Din moment ce nu am avut zăpadă, încasările au fost foarte slabe, dar să sperăm că-şi va reveni sezonul şi cât de cât ne vom scoate investiţiile pentru anul acesta", spune Flavius Pâc, administratorul unui centru de închiriere a schiurilor.

"Lucrez de foarte mult timp aici şi de 20 de ani n-am prins aşa iarnă slabă, fără zăpadă, în perioada asta. O perioadă foarte slabă, pierderi mari de vreo 80-90% din turişti, care nu vin din cauza zăpezii. Noi suntem pregătiţi cu restaurantul, cu hotelul, cu clubul de noapte, dar n-avem clienţi", spune şi Cornel Popa, administratorul unui hotel din staţiune.

În staţiunea Băişoara sunt amenajate două pârtii de schi, una de 1.200 metri, de dificultate medie, şi una de 300 de metri, doar pentru schiori profesionişti. Ambele sunt însă închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri