Sari la conținut

Licitaţie urgentă pentru "Buftea de Cluj"

Orașul viitorului din Cluj-Napoca, locul în care ar trebui să se dezvolte industria IT în următorii ani, pornește cu o întârziere. Construcția uneia dintre cele două clădiri este blocată.

La primul etaj al clădirii ar fi trebuit să funcționeze deja primele studiouri de film din oraș, iar la etajele superioare ar fi trebuit să lucreze peste 100 de persoane în cele 18 spații de birouri prevăzute în proiect. Acum însă șantierul este părăsit și nu există aici niciun utilaj de construcție și niciun muncitor.

Compania care a executat 60% din lucrare a intrat în insolvență în această primvară. Drept urmare, Primăria Cluj-Napoca a fost nevoită să rezilieze contractul, iar acum trebuie să caute un nou constructor, prin licitație publică.

"Stadiul fizic al proiectului este aproximativ 60%. Partea de rezistență și construcția principalelor corpuri de clădire a fost finalizată. Mai urmează lucrări de finisaje interioare și exterioare, lucrări la amfiteatrul verde din acea zonă și la drumurile interioare. Era foarte important și mă bucur că am reușit să o relansăm într-un timp foarte scurt, pentru că toate proiectele finanțate din fonduri europene trebuie finalizate până în luna decembrie, de aceea noi sperăm să le redemarăm în toamna acestui an", a declarat Ovidiu Câmpean, manager de proiect.

"Vor exista o serie de spații comune ce vor putea fi accesate pe bază de programare, care vor putea fi utilizate în tot ce ține de industria creativă, în tot ce ține de imagine, de producție de film și montaj. Proiectul prevede dotarea spațiilor cu aparatura necesară, care să poată fi închiriată la prețuri foarte bune", a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Noul constructor va fi ales la sfârșitul lui august, iar lucrările sunt programate să înceapă în luna septembrie.