Nemulţumiri în sănătate

Data publicării:
spital-2

Sindicaliştii din sănătate au identificat mai multe probleme ale sistemului sanitar, pe care vor să le discute cu autorităţile. Cele mai importante sunt salariile mici din sistem şi aplicarea defectuoasă a descentralizării.

"Nu avem aproape deloc semnale pozitive că măsurile de descentralizare pentru sectorul sanitar au fost bune. Avem colegi care nu îşi mai iau drepturile salariale, avem colegi la care li se taie tichetele de masă, avem situaţii în care un om lucrează la 80 de pacienţi, avem blocări de posturi, deci doar nenorociri", a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedinte Sanitas.

"Nemulţumirea noastră este în primul rând legată de salarizarea prea mică din sistemul sanitar, ne dorim o lege specifică a salarizării şi cu salarii decente", a precizat Aurelia Pop, preşedintele Sanitas Satu Mare.

"Regulament de sporuri, tichete de masă la unele din spitalele orăşeneşti. Vrem să apară cât mai repede legea salarizării, semnarea contractului pe ramură şi regulamentul de sporuri", a declarat Cornelia Creminea, vicepreşedintele Sanitas Sălaj.

Sindicaliştii din sănătate ameninţă că ar putea relua în această toamnă acţiunile de protest.

"Nemulţumirile au atins o cotă maximă, am fost la un moment dat opriţi din acţiunile noastre pur sindicale, pentru că legile în vigoare ne-au oprit cândva într-un punct pe care noi nu l-am trecut pe linie moartă şi încercăm astăzi să ne reorganizăm şi prin ceea ce spun colegii noştri şi prin ceea ce aduc în prim-plan să putem să facem ceva în plus pentru ei", a spus Leonard Bărăscu, preşedintele federaţiei Sanitas.

La întâlnirea regională au participat peste 100 de lideri din zona de nord-vest a ţării. Astfel de discuţii vor avea loc în următoarea perioadă şi în celelalte regiuni ale ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri