Sari la conținut

Oferte de studiu în străinătate

Mii de tineri au venit la târg. La mare căutare au fost universităţile de stat, unde viitorii studenţi nu plătesc taxe de şcolarizare, ci doar cazarea şi masa.

„Toate sunt universităţi de stat, ceea ce înseamnă că dacă intri în programe de studiu sau de master, nu trebuie să plăteşti taxe. Unele universităţi de stat au burse speciale pentru studenţii eminenţi, dar studiile sunt gratuite, normal nu avem burse specifice”, a precizat Bjorn Mehlorn, reprezentantul Universităţii Tehnice Braunschweig.

La târg au fost expuse oferte şi de la universităţi din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Franţa, Italia, Norvegia, Elveţia şi chiar Arabia Saudită.

„Avem 52 de expozanţi şi burse de studiu, în valoare de peste 500.000 de euro”, a declarat Ruxandra Zaharia, organizator al târgului.

Oferte de studiu au existat şi pentru colegii, mai ales pentru cele din Marea Britanie, unde şi costurile de şcolarizare sunt mult mai mici decât la universităţi. Colegiile oferă şi şanse sporite de angajare după absolvire, pentru că practica este efectuată în marile companii din Marea Britanie.