Parc artistic din sculpturi în fân

Data publicării:
SCULPTURI FAN

Arkhai Sculpture Park este un loc unde natura se îmbină cu creaţia. Sculpturile realizate din fân îi surprind pe vizitatorii care vin aici pentru a scăpa de agitaţia oraşului.

Sculptorul Ernő Bartha a ajuns cu lucrările sale unice în toată Europa, iar în 2012 a participat cu uriaşele creaţii la Olimpiada Culturală din Londra. Artistul a învăţat să lucreze doar cu materiale organice, iar acum vrea să împartă experienţa dobândită şi cu tinerii artişti.

”Dorinţa noastră este să realizăm un atelier, unde să lucreze mai mulţi studenţi, o galerie contemporană. Totul a venit de la ideea de a mă distanţa de oraş, de a găsi în natură o intimitate. Având în vedere ce multă lume a vizitat parcul, atunci mi-am dat seamna că acest loc trebuie împărţit, trebuie dăruit”, a spus artistul.

La inaugurarea parcului artistic la care au participat sute de persoane, a fost făcută în prezenţa ministrul Culturii. Acesta a subliniat că Ernő Bartha a deschis acest spaţiu prin eforturi proprii.

”Nu este nepărat un om care caută bani publici pentru a face ceva. Din contră, este un om care nu se lasă, indiferent de ce vremuri trăim. Dacă am avea în fiecare regiune un artist cum este Ernő Bartha, dacă am avea 30-40 de artişti de rangul lui, atunci lucrurile ar merge mult mai bine”, a afirmat ministrul Culturii.

Parcul Arkhai, situat la 20 de kilometri de Cluj-Napoca, se întinde pe o suprafaţă de un hectar. Spaţiul este cunoscut şi pentru evenimentele care se organizează aici: proiecţii de film, expoziţii chinologice sau degustări de vin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri