Românii, lăsaţi fără bani de studiu în Anglia

Data publicării:
angli

Suspiciunile au apărut după ce autorităţile de la Londra au descoperit că finanţările acordate studenţilor străini au crescut în ultimii ani de aproape 12 ori.

În jurul colegiilor londoneze s-au format adevărate rețele, care racolau românii veniți la muncă şi îi transformau în studenţi. După ce primeau câteva tranşe de bani, aceştia renunțau la studii.

"După două zile după ce au primit banii, nu mai veneau. Sunt persoane care, după prima tranșă, nu i-am mai văzut. Depinde de student: 1.200, 3.300, 4.500 - o tranșă. Din câte știu eu, o persoană putea primi maxim 18.000 - 20.000 de lire... Dar asta nu trebuie să suportăm noi, asta vrem să spunem", a declarat un student sub protecția anonimatului.

Autoritățile britanice au decis să-i verifice pe toți beneficiarii de împrumuturi pentru studii, iar cei care nu au cel puțin 3 ani de ședere în Marea Britanie, să rămână fără finanțare.

"În 3.09 am primit o notificare și am văzut că au rupt orice legătură, orice finanțare către mine. Am și sunat la "Student Finance" (n.r.: Biroul de Credite pentru Studenți) și am vorbit cu un operator, care mi-a spus că s-a rupt, pentru că trebuie să le demonstrez că sunt de 3 ani în Anglia. De ce nu mi-au cerut aceste informații înainte de a-mi acorda mie creditul?"

Este o întrebare la care studentul nu a primit niciun răspuns. Acum, acesta ar putea fi obligat să returneze suma de care a beneficiat în primul an de studiu.

Autorităţile britanice susţin că le-au cerut studenţilor informaţii suplimentare înainte să fie acordate fondurile publice pentru aceste finanţări.

Potrivit legislaţiei, un student poate primi aproape 12.000 de euro împrumut de la statul britanic, pentru a urma un curs de 2 ani, care să îi permită obținerea unei calificări profesionale. Conform datelor publicate de presa britanică, 4 din 10 persoane care primesc astfel de împrumuturi, sunt din afara Marii Britanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri