Sari la conținut

Sărbătorile care aduc asfaltul. Două drumuri judeţene din Cluj sunt asfaltate pentru festivalurile din această vară

Este forfotă mare în comuna Mărişel din Cluj. Se munceşte la foc continuu pentru ca drumul judeţean de aici să fie asfaltat până luna viitoare, când va avea loc o sărbătoare în cinstea lui Avram Iancu.

"Era rău, era cu gropi. După Revoluție cândva a fost tras un strat de ciment", şi-a amintit un localnic.

"Pentru sărbătoare îl pregătesc și o să țină până după aia", a apreciat însă altul.

Zeci de muncitori lucrează fără încetare.

"Anul trecut, când a fost acea frumoasă sărbătoare la Crucea Iancului, drumul arăta jalnic, am fost acolo. De 20 și ceva de ani, oamenii aceia doresc asfalt", a afirmat Mircea Avram, directorul Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public și Privat.

Investiţia se ridică la peste 1,5 milioane de lei, bani din bugetul judeţului.

 

Nu este însă singurul caz din județul Cluj. Şi Drumul Judeţean 161, care duce spre Castelul Banffy din comuna clujeană Bonțida, este reparat. Totul, pentru festivalul internaţional Electric Castle.

"Urmează Electric Castle. Nu era un drum foarte rău, nu sunt multe plombe. Acum dat fiind faptul că este aceea sărbătoare, am zis să arate și mai bine", a mai spus directorul RAADPP.

"Se lucrează ca în fiecare loc în România, înainte de orice eveniment se lucrează", a afirmat însă o localnică.

Peste 100.000 de oameni sunt așteptați la Electric Castle în acest an.

"Era un acces dificil și cumva era primul impact pe care îl aveau în primul rând străinii care veneau la eveniment", a spus Andi Vanca, managerul festivalului.

Conform Master Planului de Transport, în judeţul Cluj ar trebui reabilitaţi în acest an 200 de kilometri din cei 1.200 de kilometri de drumuri judeţene.

Pe aceeași temă