Sari la conținut

Şefii IPJ Bistriţa-Năsăud, la un pas de libertate

ACTUALIZARE. Cei trei şefi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, acuzaţi de abuzuri grave, află abia mâine dacă vor fi eliberaţi din arest preventiv. Magistrații Curții de Apel Cluj i-au audiat astăzi mai bine de patru ore, însă au amânat pentru mâine luarea unei decizii.

Șeful Inspectoratului de Poliţie din Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat că a trecut cu vederea abuzuri grave semnalate în cadrul Serviciului de Arme şi Muniţii, la cererea unui om de afaceri din judeţ. În schimb, a primit mai multe bunuri, printre care o armă de vânătoare de 17.000 de lei şi o maşină de teren.

Pentru comisarul şef de la Poliția Rutieră Bistrița, Robert Hasnăș, anchetatorii au identificat zece cazuri în care acesta ar fi participat la falsificarea actelor de constatare şi raportare a unor accidente rutiere soldate cu victime, în unele dintre cazuri cerându-le poliţiştilor din subordine să determine părţile şi martorii să dea declaraţii mincinoase.

În cazul șefului Poliției Năsăud, Leon Anton Cloșcă, procurorii au identificat 24 de acte de abuz în serviciu și obținerea de foloase necuvenite.

Săptămâna trecută, Tribunalul Cluj a decis să îi trimită pe toţi trei după gratii, pentru 30 de zile. Magistrații Curții de Apel Cluj judecă astăzi contestația celor trei.