Sesiune de rezidenţiat la Cluj

Data publicării:
REZIDENTIAT

Sesiunea extraordinară a fost aprobată de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la cererea absolvenţilor, pentru ocuparea posturilor rămase libere în urma concursului de rezidenţiat din 17 noiembrie 2013. 

Cei mai mulţi dintre candidaţi au susţinut examenul de rezidenţiat pentru a doua oară şi au considerat că subiectele au fost mai uşoare decât cele de anul trecut.

"Am mai dat, am mai dat şi în noiembrie, dar a fost mai dificil la Iaşi şi acum a fost mult mai OK", a spus unul dintre candidaţi.

Examenul a fost organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca, iar candidaţii au avut de răspuns la 200 de întrebări tip grilă în 4 ore. Pentru a promova examenul, absolvenţii au trebuit să obţină minim 60% din punctajul maxim. Cu ajutorul unui şablon folosit la evaluarea rapidă a lucrărilor, candidaţii au aflat rezultatele la o oră de la încheierea examenului.

"A fost bine. Dacă ai citit cât de cât şi ai trecut prin materie, a fost foarte bine", a spus o candidată.

Rezultatele vor fi centralizare şi publicate în 48 de ore de la încheierea examenului. Apoi, candidaţii nemulţumiţi de punctajul obţinut vor putea să depună contestaţii.

"Întrebările au fost de greutate medie spre mare, încât să nu facem rabat la calitate. Speranţa noastră este să reuşească cea mai mare parte dintre candidaţi. De obicei, noi avem o concurenţă de 700-800 pe numărul de locuri pe care îl avem. În jur de 500-600 de locuri", a explicat recotrul UMF Cluj-Napoca, Alexandru Irimie.

Cele mai multe locuri disponibile au fost în Medicina de familie şi Chirurgie, câte 27 pentru fiecare specialitate.

După rezolvarea contestaţiilor, rezultatele trebuie confirmate de Ministerul Sănătăţii şi de-abia apoi absolventii se vor putea înscrie la specialităţile pe care şi le doresc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri