Şi-au donat jucăriile de Crăciun

Data publicării:
donatie copii

Studenţii au donat bani, haine, dar şi o parte din jucăriile care le-au încântat copilăria. Deși au multe amintiri dragi legate de lucrurile la care au renunțat, tinerii au decis să le ofere unor copii mai puțin nororcoși decât ei.

Campania socială a fost inițiată de tinerii de la Asociaţia Studenţilor RATIO. Aceştia şi-au propus să strângă cât mai multe lucruri pe care să le ofere cadou copiilor de care se îngrijește Asociaţia "Familia Regăsită".

"Sunt copii din familii nevoiașe, este un centru de zi. Ei practic nu locuiesc acolo, dar vin ca să își facă temele, să aibă parte de un cadru mai bun decât cel pe care îl au în familiile lor. Este prima zi de campanie, după cum se vede și coșul este destul de plin. Pe lângă asta, am donat și câțiva bănuți", spune Cristina Lupşan, membru fondator al Asociaţiei Studenţilor RATIO.

La târgul de sărbători din centrul Clujului, mai mulţi tineri au amenajat căsuţa lui Moş Crăciun unde, în căni "de poveste", le-au oferit trecătorilor vin fiert şi ceai. Toți banii strânşi din vânzări sunt pentru copiii nevoiaşi.

"Încercăm să ajutăm nişte copii care nu au, spre exemplu, calculatoare în şcoli sau încercăm, spre exemplu, să dotăm o biliotecă. Asta depinde de câţi bani reuşim să strângem aici la Târgul de Crăciun din Cluj", precizează Cristian Avram, membru Rotaract.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri