Sari la conținut

Teatru în Salina Turda. Spectacolul Iona s-a jucat pe lacul de sare al Minei Teresia

Salina Turda a fost cadrul perfect pentru punerea în scenă a dramei inspirate de mitul biblic al omului înghiţit de peşte. Întunericul, jocul de lumină de pe luciul apei, dar mai ales acustica minei creează efecte care fac ca spectatorii să se simtă într-o altă dimensiune.

"Îmi pare deosebit de bine că o astfel de piesă, a genialului Marin Sorescu a ajuns a ajuns în acest cadru perfect. Pare special conceput şi cred că autorului i-ar fi plăcut", crede un spectator.

"Eu am mai văzut Iona şi într-o sală de teatru şi aici a fost efectul extraordinar. Mi-a plăcut foarte mult", a afirmat altul.

Ideea de a-l aduce pe Iona pe lacul de sare din Mina Terezia îi aparţine regizoarei Mihaela Panainte.

"Florin Vidamski a fost alegearea cea mai bună pentru acest Iona pe care îl căuta. Sigur, pentru el a fost mult mai greu decât în teatru. Jucând pe o plută 3 pe 3, în apă, dificultatea rolului creşte. În schimb, cred că Iona al nostru, de la Salina Turda, e un Iona viu care vrea să ne transmită un gând, acela de a ne căuta pe noi înşine", a afirmat aceasta.

Actorul Florin Vidamski a stăpânit excelent rolul, chiar dacă scena a fost... o plută de lemn.

"A fost greu şi a fost dificil, până la un moment dat. Acum a devenit o plăcere. Ajungi aici cu altă stare, primeşti acest spectacol într-un alt mediu", a spus artistul.

"Salina Turda vrem să fie un pol cultural. În zona noastră s-au făcut multe activităţi culturale, concerte de soprane, s-au rulat filme de artă", a precizat Florin Vulturar, şeful serviciului de turism Salina Turda.

Spectacolul este produs de teatrul independent "Sala Mică" din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda.