Sari la conținut

Vacanţe cumpărate online

Ce obiective turistice pot să fie vizitate în oraşul ales ca destinaţie de vacanţă, ce condiţii oferă hotelul ales, dar şi ce părere au alţi turişti despre toate acestea? Sunt doar câteva dintre motivele pentru care 68% dintre cei care se află în căutarea unei vacanţe, în România sau în străinătate, aleg să apeleze la internet, în detrimentul agenţilor de turism ori a prietenilor.

Cu toate că cei mai mulţi turişti au încredere în platformele de rezervări online, aceştia se documentează de pe mai multe pagini web înainte de a vira banii. Astfel, 30% dintre cei care aleg să finalizeze rezervarea online accesează patru sau cinci site-uri înainte de a se decide.

Sunt însă şi turişti foarte grijulii. 11% dintre cei care rezervă o cameră de hotel online caută în prealabil informaţii pe nu mai puţin de 10 site-uri.

Există însă şi români care accesează doar o singură pagină web înainte de a face rezervarea.

Studiul a mai arătat că România este principala destinaţie aleasă de români pentru petrecerea concediului de vara din acest an. Următoarele destinaţii, după staţiunile de munte şi litoral, sunt Grecia, Bulgaria şi Turcia.