12 giratorii pe 6 km de drum. Şoseaua dintre Năvodari şi Mamaia va avea două benzi în plus 

Data publicării:
mamaia navodari drum

sursa foto: gazetadenavodari.ro

Pe drumul dintre oraşul Năvodari şi staţiunea Mamaia, şoferii vor circula ca pe bulevard abia din vara anului 2015.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa: "În plin sezon estival, cei 6km de drum, care leagă oraşul Năvodari de staţiunea Mamaia, sunt parcurşi de şoferi chiar şi în două ore. Pentru descongestionarea traficului, şoseaua va fi lărgită de la o bandă, la două benzi pe fiecare sens de mers, şi se vor amenaja mai multe sensuri giratorii". 

12 sensuri giratorii mai exact, în mijlocul cărora vor trona fântâni arteziene. Adică un sens la jumătate de kilometru, ceea ce pentru conducătorii auto pare cam mult.

"Dacă se fac patru benzi nu ar mai fi necesare atâtea sensuri giratorii, dar a r fi nevoie de cel puţin 1-2, este nevoie pentru că trebuie să oprească.... că cel care se duce spre Constanţa să oprească să dea prioritate şi aşa se strânge coadă se face de 2 km", au spus localnicii. 

Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari: "Sunt necesare sensurile giratorii pentru că inexistenţa lor ar creea cozi interminabile. Ar trebui să se dea doar o singură prioritate, celor care vin dinspre Constanţa sau dinspre Năvodari şi descărcarea din străzile laterale ar fi aproape imposibilă".

Locuitorii oraşului susţin că modernizarea drumului dintre Navodari şi staţiunea Mamaia va avea un impact major în ceea ce priveşte confortul lor sau al turiştilor.

Pe acelaşi drum, în dreptul Taberei de la Năvodari, va fi construită şi o pasarelă pietonală, lată de 6 metri.

Pentru lărgirea drumului, primăria Năvodari a cheltuit, în plus faţă de contribuţia de 2% din valoarea totală a proiectului, alte aproximativ 400.000 de euro, bani plătiţi pe exproprieri de terenuri.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri