Afaceri pe bani publici. Cinci milioane de euro s-au dus pe împăduriri sau apartamente de lux 

Data publicării:
padure

 

sursa foto: www.nicusor-constantinescu.ro

După luni în şir de verificări, procurorii au ajuns la concluzia că Nicuşor Constantinescu nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu aşa cum ar fi trebuit.

El este acuzat că, în calitate, de preşedinte al CJ a fost de acord ca lucrările de împădurire a 50 de ha din comuna Independenţa să fie plătite de două ori. Primarul din Independenţa spune, însă, că lucrurile nu stau de loc aşa şi că ar fi vorba de peste 100 de hectare de teren, adică dublu.

Cristea Gâscan, primarul comunei Independenţa: "Prin hotărârea Consiliului Local, în prima fază am alocat, spre administrare, 60 de ha, de teren neproductiv, pe teritoriul comunei Independenţa, în vederea împăduririi de către CJ. În 2011, pentru 2012 am stabilit o suprafaţă de circa 50-60 de ha, pentru perdele forestiere". 

Mai mult, edilul susţine că pădurile nici nu au mai ajuns în administrarea sa. Ar fi fost distruse de animale şi de secetă.

Locuitorii comunei spun că nu ştiu nimic de plata dublă. A existat şi o parte bună: oamenii au fost mulţumiţi că timp de doi ani au avut de muncă.

"Ştiu doar că, atâta, că s-au făcut împăduriri anul trecut, acu doi ani, am văzut că a luat oameni la prestări servicii, înpre Fântâna Mare", a spus unul dintre localnici.

Constantinescu ar fi făcut afaceri în valoare de peste 1,6 milioane de lei şi cu "SRL-ul" Consiliului Judeţean, eludând legile în vigoare.

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa:  "Preşedintele CJ trebuie să dea explicaţii şi pentru faptul că a închiriat 11 autoturisme de la Domeniul Public şi Privat Judeţean Constanţa, deşi legea spune clar că intituţiile publice nu pot închiria mai mult de 6 maşini". 

O altă afacere derulată pe banii judeţului este alocarea a nu mai puţin de 3,7 milioane de euro pentru cumpărarea de apartamente de serviciu de la un apropiat al său, patron al unui cartier rezidenţial.

sursa foto: travelro

Poliana Căpitan, reporter Digi24 Constanţa:  "Preşedintele Cj trebuie să dea socoteală şi pentru contractul de cumpărare, din bani publici, a 25 de apartamente de lux, cu destinaţia de locuinţe de lux. Apartamentele sunt situate în acest complex rezidenţial din Mamaia Nord".

Un ultim cap de acuzare face referire la faptul că administraţia judeţeană ar fi obţinut foloase patrimoniale nejustificate prin stoparea finanţării Centrului Militar Zonal Constanţa.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri