Alimente expirate la vânzare în magazine. În unele magazine se alimente ieşite din garanţie

Data publicării:
crenvursti

Angajaţii magazinului au recunoscut că produsele nu mai sunt în termen.

O echipă a Direcţiei Sanitar-Veterinare a fost în control la hipermarketul din Constanţa, însă toate alimentele expirate fuseseră deja retrase de la raft. Şi inspectorii Protecţiei Consumatorilor vor face verificări.

Ei spun că reprezentanţii magazinului riscă amenzi mari.

Nicolae Timoaşcă, şeful OPC Constanţa: "O să ne sesizăm şi o să trimitem o echipă să facem o verificare la faţa locului. Sancţiunile sunt mari, sunt de ordinul zecilor de milioane de lei vechi. Pe lângă faptul ca toate produsele aflate la comercializare cu termen de valabilitate depăşit vor fi distruse".

Constantin Dina, directorul DSP Constanţa: "Consumul de alimente după expirarea termenului de valabilitate creşte exponenţial riscul de producere a toxiinfecţiilor şi alergiilor".

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, spune că vina în acest caz este a angajaţilor magazinului.

Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară: "Obligativitatea celor care lucrează în magazin, plătiţi de firma producatoare sau de magazin, este să verifice periodic termenul de valabilitate, să anunţe în momentul în care produsele mai au 2, 3 zile până la perioada limită, după care cel care răspunde de lucrurile acestea este dator să ia măsuri în consecinţe, marfa să fie retrasă de la raft şi trimisă spre distrugere".

Recomandarea inspectorilor OPC este ca cei care trec pragul magazinelor să evite cumpărarea unor produse cu termenul de valabilitate depăşit şi să citească eticheta produselor. 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri