Sari la conținut

Americanii nu cumpără suveniruri. 20 de lei este, în medie, suma pe care o cheltuie la Constanţa

Peretele pe care îl vedeţi în faţă era acoperit cu marmură şi puteţi vedea marmura pe această masă.

Edificiul Roman cu Mozaic din vechea Cetate a Tomisului a fost prima escală a turiştilor americani, după ce au pus piciorul pe pământ românesc. Timp de 15 minute, ghidul le-a povestit despre complexul care făcea legătura între oraş şi portul antic.

Unii dintre ei au remrcat că autorităţile locale nu s-au ocupat cum trebuie de conservarea monumentului istoric

"Am fost dezamăgit de acesta. Am văzut unele mult mai frumoase în Sicilia şi în Tunisia, mai bine întreţinute şi mai elaborate din punct de vedere al realizării", a spus un turist american.

Chiar dacă un sejur pe una dintre nave poate ajunge şi la 11.000 de euro, americanii nu sunt la fel de generoşi când vine vorba de suveniruri care să le aducă aminte de ţara noastră. Turiştii îşi numără fiecare cent din buzunar şi pleacă din România doar cu o vedere sau, în cel mai bun caz, cu o statuetă.

"Când călătorim, cei dragi sunt alături de noi văzând ilustratele. Veţi cumpăra de asemenea şi alte suveniruri? Deja avem. De aici doar vederi", a declarat un alt vizitator.

Vasilica Bordei, vânzătoare: "Americanii în general nu prea cumpără prea mult dar tot mai cumpără. Cam câţi lei? 20 de lei să zic."

Odată terminat circuitul în vechiul centru al Constanţei, turiştii se întorc pe navă, unde au la dispoziţie toate condiţiile pentru a se relaxa după o zi încărcată.

"Le facem un masaj balinez tradiţional, masaj facial, manichiură, pedichiură şi abraziune corporală. De asemenea avem o cameră cu jacuzzi. Atunci când terminăm masajul pot face o baie", a declarat o maseuză de pe navă.

Andreas Sifniotis, comandantul navei: "Avem pasageri cu un înalt grad de educaţie, interesaţi de natură şi de viaţa în străinătate şi de peisaje."

Variety Voyager va pleca din Portul Constanţa la ora 22.00 în această seară. Cealaltă navă, River Adagio va rămâne aici până miercuri, pentru alţi turişti care se vor îmbarca pentru călătoria pe mare. În excursie, vor vizita toate oraşele-port de la Marea Neagră.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban

Pe aceeași temă