Sari la conținut

Ar putea scăpa de arestul la domiciliu. Decizia dată de magistraţi va fi definitivă

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost citați la Curtea de Apel Constanța, în jurul orei 10.00.

La finalul săptămânii trecute judecătorii de la Tribunalul Constanța i-au plasat pe cei doi sub un control judiciar restrictiv, care nu le permite acestora să părăsească judeţul de reşedinţa.

Nemulţumiţi de această decizie, apărătorii au depus o contestaţie prin care solicită revocarea măsurii arestului la domiciliu.

Constantin Gudu, avocatul lui Mircea Băsescu: "Apreciem că apariţia sau publicarea acestei decizii a 361 publicată vineri ar produce ca efect aplicativitatea măsurii, cel puţin din perspectiva celui care a stat, a petrecut un termen rezonabil în arest la domiciliu."

O parte din motivele prezentate în faţa instanţei au fost de ordin medical. Mircea Băsescu a precizat în faţa magistraţilor că în urmă cu 13 ani a suferit o intervenţie pe cord şi că este nevoit să meargă la controale regulate la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Un control judiciar restrictiv nu i-ar permite acest lucru.

Mircea Băsescu: "A fost o singură intervenţie când s-au montat patru bypass-uri. De ce nu aţi invocat până acum această situaţie? Dar nu am vrut să invoc aşa ceva. Nu am vrut pur şi simplu."

Cei doi spun că nici afacerile celor doi nu au mai prosperat în ultima perioadă.

Marian Căpăţână: "Cum vă veţi descurca cu afacerile? Mai greu, destul de greu. Sunt 400 de zile deja de arest".

Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 18 august.

reporter: Annabelle Borş
operator: Florin Boboc

Pe aceeași temă