Bradul de Crăciun din Cernavodă are 20 de metri. Pomul de sărbători este de aproape 4 ori mai mare decât cel din New York

Data publicării:
brad cernavoda

Gheorghe Costea a văzut bradul crescând sub ochii lui. L-a plantat în curte, când avea 25 ani şi după aproape jumătate de secol s-a înălţat cât un bloc cu 6 etaje.

Coroana impresionantă ameninţa să îi distrugă locuinţa, aşa că anul acesta s-a hotărât să îl doneze primăriei.

Gheorghe Costea, donator brad: "Am considerat că fac un bine cu donaţia pentru oraşul Cernavodă, pentru pumul de iarnă, ca aceşti copii din oraş, tineretul şi vârstinicii să se bucure de sărbătorile de iarnă, să avem şi noi în orasul Cernavodă un pom de iarnă".

Asta şi-a dorit şi chiar a reuşit. Locuitorii din Cernavodă sunt entuziasmaţi şi abia aşteaptă să il vadă împodobit cu zeci de ghirlande si strălucind de la instalatiile luminoase.

Primarul oraşului Cernavodă spune că donatia lui Gheorghe Costea, l-a ajutat sa facă o eonomie importantă din buget.

Pentru gestul lui, edilul a spus că îl va recompensa pe măsură, mai ales că a este cel mai mare brad pe care l-a avut până acum oraşul de pe malul Dunării.

Gheorghe Hânsă, Primar Cernavodă: "Se pare că este puţin mai înalt decât cel de anul trecut, am incercat să facem un progres si aici".

Firma care se ocupă de împodobirea bradului are nevoie de o zi întreagă pentru infrumuseţarea pomului de iarnă. Costurile au ajuns anul acesta la 20.000 de lei.

Mădalin Drăghici, reprezentant firmă amenajări:"A fost nevoie de 6000 de beculeţe, după aceea va fi împodobit cu globuri aurii şi roşii şi încercăm să iasă ceva foarte frumos. Câte globuri? În jur de 300 de globuri".

O altă veste bună este că Gheorghe Costea, cel care a donat bradul anul acesta, mai are în gopodărie încă un brad, inalt de 17 metri, pe care, cel mai probabil, îl va oferi cadou Primăriei Cernavodă, anul viitor.

Reporter: Loredana Vesparu
Operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri