Clinica de Chirurgie intră în reparaţii capitale cu bani... donaţi

Data publicării:
clinica-57280

Nici secţia de chirurgie, nici blocul operator nu au beneficiat vreodată de lucrările ample de modernizare. Din 1969 şi până în prezent, nu s-au putut realiza decât mici igienizări, după posibilităţile financiare ale spitalului.

Fondurile necesare într-o primă etapă vor veni de la Consiliul Judeţean Constanţa, Ministerul Sănătăţii invocând veşnica lipsa de bani. Pentru finalizarea celorlaltor lucrări, managerul spitalului aşteaptă şi donaţii din partea celor care au posibilitatea să facă acest lucru.

Proiectul de modernizare este amplu. Se va crea şi o a doua secţie ce va cuprinde 25 de paturi, pe lângă cele 75 deja existente şi insuficiente la această oră. În plus, se doreşte modernizarea completă a blocului operator, aici intrând şi aparatură de ultimă generaţie. Acum, pacienţii sunt internaţi în condiţii greu de imaginat. Paturile sunt vechi şi ruginite, geamurile nu se mai deschid, tencuiala cade de pe pereţi, grupurile sanitare sunt aproape impracticabile iar linoleumul este ros de vreme. Anul trecut, 52.000 de pacienţi au fost trataţi la Clinica de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri