Sari la conținut

Club exclusivist, caută investitor. Două studente, premiate pentru o idee de afaceri originală


SoSt Hub - o combinaţie între numele de familie ale celor două studente - ar trebui să fie un spaţiu de lucru pentru antreprenori în special, dar şi pentru reprezentanţii ONG-urilor, un spaţiu dotat corespunzător, unde aceştia să poată lucra, să îşi dezvolte business-ul şi, în acelaşi timp, să colaboreze între ei şi să reuşească să îşi extindă afacerea.

Ideea celor două este preluată din Anglia, acolo unde astfel de cluburi exclusiviste sunt frecventate de oamenii de afaceri.

Delia Stamate, student: "Cred că ar trebui să fie un spaţiu modern, confortabil, în care oamenii să se simtă bine, să le facă plăcere să vină acolo. Noi ne gândisem, dacă s-ar pune proiectul n aplicare, să dicutăm cu nişte arhitecţi, oameni care fac design interior."

Clubul exclusivist ar trebui să fie un spaţiu unde membrii pot avea acces şi pe baza unui card. Locul trebuie să fie încăpător şi situat într-o zonă accesibilă din centrul oraşului. Dotarea, materialele de lucru şi toate cheltuielile pentru un an de funcţionare ar ajunge la 150.000 de lei, bani pe care fetele nu îi au, aşa că...se caută investitori.

Andriana Sofica, student: "E greu pentru că, în primul rând, trebuie să găsim un om care să aibă încredere în noi şi care ar putea să ne susţină pe noi financiar."

Conducerea Facultăţii de Studii Economice crede că proiectul studentelor ar putea deveni realitate şi susţine că îi va sprijini şi de acum încolo pe cei mai buni studenţi.

Prof.univ.dr. Elena Spătariu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice: "Avem posibilitatea să depunem proiecte şi o să îi cooptăm şi pe aceşti studenţi în proiecte, să primi o finanţare şi să le punem în practică la nivel de universitate."

Prof.univ.dr. Elena Condrea, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice: "În fiecare an sunt numeroşi întreprinzători sau reprezentanţi ai unor instituţii bugetare care vin şi cer referinţe cu privire la absolvenţii sau studenţii din anii terminali, fie la licenţă, fie la master."

Proiectul clubului exclusivist a fost prezentat în cadrul unui concurs organizat de Facultatea de Ştiinţe Economice iar studentele au fost premiate cu diplome şi au primit 300 de lei.

reporter: Oana Manoilă
operator: Victor Niţă