Ucraina a arestat un afacerist care a fraudat armata cu „uniforme de slabă calitate” de 24 de milioane de euro

Data publicării:
soldat ucrainean în uniformă
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Autoritățile de la Kiev au anunțat că au arestat, luni, în orașul Odesa un afacerist care se pregătea să fugă din țară și pe care-l acuză că face parte dintr-un grup infracțional organizat care a furnizat armatei ucrainene uniforme de slabă calitate în valoare de aproximativ 24 de milioane de euro.

Anunţul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, care a menţionat că omul de afaceri, identificat de presă sub numele de Roman Grinkevitz, face parte dintr-un grup de cinci persoane acuzate de „fraudă pe scară extinsă” prin furnizarea de echipamente defectuoase armatei ucrainene, scrie Agerpres care preia agenția spaniolă EFE.

Roman Grinkevitz este investigat împreună cu tatăl său şi cu alte persoane din propriul anturaj pentru un prejudiciu adus armatei în valoare de peste 24 de milioane de euro. Tatăl afaceristului a fost, de asemenea, arestat şi acuzat, în plus, că a încercat să mituiască un agent al agenției de investigaţii al statului.

Autorităţile de la Kiev au expus, de la începutul războiului cu Rusia, mai multe cazuri de corupţie legate de achiziţii ale armatei. Însuşi fostul ministru al apărării, Oleksii Reznikov, a fost înlocuit în septembrie în urma unei serii de scandaluri de corupţie în care a fost implicat ministerul său.

Aplicarea unor măsuri eficace anticorupţie este o cerinţă a aliaţilor occidentali pentru a continua furnizarea de ajutor militar Ucrainei.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri