Sari la conținut
News Alert

Depozit de bagaje furate. Doi hoţi sustrăgeau bunuri din maşinile turiştilor

Toate aceste bagaje au fost furate de o femeie în vârstă de 49 de ani şi de concubinul ei, de 64 de ani. Cei doi au acţionat în voie timp de două luni şi jumătate iar o parte a bunurilor furate au fost găsite în casa unei rude în care locuiau amândoi. Hoţii au fost filaţi de poliţişti şi prinşi în flagrant.

Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa: În urma acestei prinderi în flagrant, colegii mei au efectuat şase percheziţii, colegii mei au efectuat şase percheziţii domiciliare unde au depistat mai multe bunuri

Captura a fost impresionantă, iar poliţiştii au avut o muncă dificilă: au fost nevoiţi să numere şi să inventariereze bunurile găsite în 40 de bagaje de mână, dar şi alte obiecte: 30 de aparate foto, mai multe laptop-uri, portofele, camere video și stick-uri.

Cei doi au fost prinşi exact în momentul în care încercau să forţeze portiera unei maşini. Există şi o particularitate, o amprentă personală ce îi definea pe concubini în materie de furturi:

"Hoţii erau specializaţi pe o singură marcă de maşini: le spărgeau doar pe cele de producţie autohtonă. Au fost prinşi în flagrant exact în această parcare din staţiunea Mamaia", a spus Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa. 

Cei doi locuiau în Techirghiol, la mama femeii. Bătrâna susţine că nu ştia cu ce se ocupau ginerele şi fiica sa.

"L-aţi văzut cărând bagaje multe în casă? Eu n-am văzut, dragă. Ce bagaje să care? Nu ştiu...genţi? N-am văzut. Calculatoare, telefoane? Ei....n-am văzut. Ce, mă bag? Eu nu ştiu", sustine femeia. 

Cât despre măsurile de siguranţă pe care turiştii le iau atunci când coboară de maşină, unii spun că le respectă în timp ce alţii au învăţat din propriile greşeli.

"Odată ce laşi un bun de valoarea la vedere, e obligatoriu că-ţi sparge maşina sau...mărg....trăim în România, totuşi", a declarat un turist. 

Cei doi suspecţi nu au antecedente penale. Ei sunt acuzaţi de furt calificat şi riscă, fiecare, o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani. Acum, poliţiştii vor revizui toate plângerile făcute la posturile de poliţie din staţiunile Mamaia şi Eforie şi vor înapoia bagajele proprietarilor de drept.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc