Sari la conținut

Directorul aeroportului a demisionat. Cristian Moldovanu a făcut gestul la presiunea salariaţilor 

Rând pe rând, fiecare angajat a încercat să-şi negocieze salariul, dar nu a reuşit. Numai unul singur a avut o întrevedere scurtă cu directorul aeroportului.

Adrian Avram, electronist: "Eram faţă în faţă cu dumnealui la negocierea contractului colectiv de muncă şi n-am apucat să discut absolut nimic din cele propuse pentru negocierea salariului. Domnul director general, domnul Moldovan a avut o ieşire nervoasă."

Electronistul i-a povestit liderului de sindicat că nu a putut să poarte un dialog civilizat cu directorul general. În consecinţă, Cristian Fotu a mers la uşa lui cu 60 de salariaţi. Nici aşa nu au fost sorţi de izbândă.

Cristian Fotu, preşedintele Sindicatului Independent din Aeroportul Mihail Kogălniceanu: "A motivat că este motivat că este dispus să înceapă negocierea individuală dar era târziu deja, răspunsul angajaţilor a fost dorim demisia dumneavoastră şi nu mai vrem să negociem cu dumneavoastră."

Directorul a părăsit biroul în aplauzele sindicaliştilor, susţin aceştia. Contactat de o echipă Digi 24 Constanţa, Cristian Moldovanu a spus că nu doreşte să facă declaraţii. După ce un directorul interimar va fi desemnat, angajaţii aeroportului vor relua discuţiile.

Gabriel Boldea, vicepreşedintele Sindicatului Independent din Aeroportul Mihail Kogălniceanu: "Contractul colectiv de muncă are efectivitate până pe 21 octombrie. Deci toate salariile vor trebui date de pe 21 octombrie, când s-a semnat CCM-ul. Oamnenii şi-au luat salariile dar cele negociate de acum 6 ani, contractul din 2008. Oamenii nu au mai primit nimic cu toate că volumul de muncă a crescut foarte mult."

La Aeroportul Mihail Kogălniceanu lucrează 274 de oameni.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cătălin Vârban