Sari la conținut
News Alert

Drumul spre service trece prin Năvodari. Lucrările la drumul spre Mamaia au fost sistate

Zeci de şoferi care stăbat zilnic drumul dintre Mamaia şi Năvodari au ajuns la capătul răbdării.

"Am bara spartă, o planetară ruptă, un cauciuc rupt. Pentru ce? Noi în familia mea avem 4 maşini şi facem drumul ăsta de 3 4 ori pe zi. Năvodari Mamaia Sat că acolo locuiesc. Deci e imposibil să nu se strice.", a spus unul dintre şoferi. 

Costel Dumitraşcu, organizator miting: "De două luni de zile lucrările au încetat, nu mai funcţionează nimic acolo şi dacă nu ieşeam la un miting nu ştiam cine sunt contructorii, de ce nu se mai repară nimica."

Lucrările de extindere a drumului au început în luna martie, însă au fost abandonate în scurt timp. Constructorul a cerut societăţii de electricitate să mute stâlpii din drum. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum primăria şi firma de electricitate îşi pasează responsabilitatea.

Florin Chelaru, viceprimarul oraşului Năvodari: "Oamenii au ieşit în stradă pentru că sunt nemulţumiţi de conflictul iscat între cele două societăţi. Începând de mâine eu vreau ca să trimit o scisoare deschisă atât la ministerul dezvoltării, atât la guvern pentru a informa modul în care îşi fac treaba cele două societăţi."

Pe de altă parte compania susţine că a oferit Primăriei Năvodari contractul de deviere a instalației electrice existente, însă până în prezent nu s-a semnat acest contract.

Proiectul prevede construirea a două benzi suplimentare de circulaţie pentru ca în timpul sezonului estival să fie evitate ambuteiajele.

Termenul limită de predare a lucrării a fost stabilit pentru iunie 2015, dar dacă neînţelegerile nu se pot rezolva, banii europeni se pierd, adică 60 de milioane de lei. Firma care se ocupă de construcţia drumului nu a putut fi contactată.

În prezent, Enel Distribuție Dobrogea a oferit Primăriei Năvodari contractul de deviere a instalației electrice existente, însă până în prezent nu s-a semnat acest contract.

reporter: Annabelle Borş
operator: Cristian Caciauna