Sari la conținut

Filme documentare, dar și artistice cu care au avut ca temă Delta Dunării şi Marea Neagră au rulat la Tulcea, timp de trei zile.

Ivan Patzaichin, membru juriu: "Pentru Tulcea este un eveniment extraordinar, păcat că nu este atât de cunoscut. Eu unul mă oftic, pentru că Tulcea merită mult mai mult și mai ales că este festivalul filmului de mediu."

Organizatorii cred și ei în potențialul Deltei Dunării, o zonă perfectă pentru a ilustra mediul înconjurător.

Benjamin Ribou, director festival: "Ideea este să educăm, de aceea am și inițiat anul acesta o secțiune nouă, numită „Fresh Perspectives", cu filme care propun soluții alternative pentru un viitor mai durabil, mai respectuos față de mediul în care trăim."

Olandezii de la Green Film Making Project au fost prezenţi la festival cu un atelier despre cum se poate face un film cu un impact scăzut asupra mediului. Cele mai apreciate pelicule au fost "Il était une forêt", în regia lui Luc Jacquet, care a primit premiul Oscarul pentru filmul "La marche de l'empereur".

De asemenea, " Au Bord du Monde" a fost proiectat la Tulcea, în prezenţa regizorului Claus Drexel. Digi 24 Constanța a fost partener media al evenimentului.

Reporter: Paul Greavu
Operator: Matei Ghioc, Alexandru Brânzaru

editor web: Anca Medrea