Sari la conținut

Fiscul, proprietar pe morminte. Patru locuri de veci sunt scoase la vânzare de ANAF

În depozitele Fiscului se află, în prezent, bunuri în valoare de 100.000 de lei. Acestea au fost reţinute de autorităţile de control din diverse motive: fie pentru că nu aveau documente, fie pentru că erau contrafăcute.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Marfa din acest depozit a fost confiscată în ultimele două luni. Aici putem găsi aproape orice, pornind de la filtre de apă, portofele, lanţuri şi brăţări din scoici, dar şi coşuri împletite, de diferite mărimi".

Mărfurile sunt valorificate prin două modalităţi: vânzare directă, în sistem de consignaţie, sau prin licitaţie. Banii obţinuţi intră direct în bugetul de stat. Majoritatea produselor ajung însă în magazinele care au contract cu Fiscul.

Daniela Olteanu, administrator-asociat magazin: "Cărbuni de pipă, ochelari, prosoapele pe care le vedeţi aici, care sunt la diferite preţuri, bune. Clienţii sunt mulţumiţi că marfa e ieftină".

Preţurile de cumpărare sunt extrem de mici iar proprietarii acestor magazine practică adaosuri comerciale ce pornesc de la 1 la sută şi, rar, ajung la 60 la sută (ai in brut imagini cu preturi, cu superoferte).

Locurile de veci sunt cel mai greu de vândut. Au intrat în proprietatea statului în urmă cu trei ani, pentru că nu au existat moştenitori interesaţi de ele.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Patru locuri de veci sunt confiscate de ANAF şi îşi aşteaptă noii proprietari. Practic, se vinde dreptul de concesiune, iar de toate actele necesare se ocupă Primăria Municipiului Constanţa".

Cristian Drăgan, şef compartiment Valorificări Bunuri, ANAF Constanţa: "În urma modificării Codului Civil, toate bunurile de veci vor fi transferate către primării".

Următoarea licitaţie de comision va avea loc la finele lunii mai. Pentru celelalte categorii de bunuri, doritorii se pot adresa, oricând, reprezentanţilor ANAF Constanţa.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea