Flaminia a intrat în reparaţii

Data publicării:
flaminia in flacari

S-a dat startul reparaţiilor la celebrul portcontainer Flaminia, distrus parţial de incendiul care a izbucnit la bord în vara lui 2012 în timp ce vaporul naviga pe Oceanul Atlantic.

Ca să-l facă funcţional, proprietarul va vira în conturile Şantierului Naval Mangalia 22 de milioane de dolari. Lucrările care se vor realiza acolo sunt complexe şi se vor întinde pe o perioadă de trei luni.

După ce li s-a făcut instructajul, munictorii au şi început lucrul. Este o muncă dificilă, căci reparaţiile sunt complexe. Ca să evite orice problemă delicată care ar putea apărea în timpul operaţiunilor, constructorii şi-au luat măsuri de precauţie.

Gogu Petre, responsabil reparaţie navă: "Ttrătam tancurile în vederea anulării orice şanse de foc, explozie, montăm schele, turnuri facem reenforcementul corpului navei cu niste dispozitive speciale

Anamaria Stoica, reporter Digi24 Constanţa: "Aproape jumătate de navă va fi înlocuită. Este vorba de partea de mijloc. 200 de oameni vor lucra aproape zilnic, timp de trei luni, să înlocuiască structura de rezistenţă afectată de incendiu".

După ce magaziile 4,5 şi 6 vor fi înlocuite, muncitorii vor schimba cablurile electrice şi echipamentele distruse de incendiu. La final, toate piesele vor fi asamblate, iar vaporul va arăta ca nou.

Constantin Cornea, director producţie Şantierul Naval Mangalia: "Pentru noi sunt operaţiuni normale la reparaţii cine are experienţă reparaţiei nu vede aici o activitate specială este o navă cu o avarie mai mare. Este la fel de periculoasă ca la orice altă navă în reparaţii sau construcţii noi se lucrează în aceleaşi condiţii".

În ultimele două săptămâni de şedere în şantier, portcontainerul va fi vopsit, iar apoi va putea fi lansat la apă. Pentru aceste operaţiuni complexe, proprietarul vaporului a pregătit deja banii ceruţi de conducerea şantierului naval.

Mihai Andrei, purtător de cuvânt Şantierul Naval Mangalia: "Valoarea aproximativă a contractului nostru este de 22 de milioane de dolari".

În Martie 2013, nava a ajuns în Portul Constanţa, unde a stat până la sfârşitul lunii noiembrie, timp în care au fost descărcate o parte din containerele afectate de incendiu.

reporter: Anamaria Stoica
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri