Sari la conținut

În război cu ANAF. Hotelierii din Mamaia se așteaptă la controale dure ale inspectorilor

Hotelierii din Mamaia sunt îngrijorați că afacerile lor ar putea fi afectate în urma controalelor pe care le vor face inspectorii anti-fraudă. Spun că au și experiența sezoanelor estivale din anii trecuți, când s-a întâmplat să primească amenzi pe care nu le meritau. Acum, ei cred că este posibil ca sancțiunile să fie mult mai dure.

Andrei Trandafir, director hotel: "Nu ne este teamă de controale - am avut de când ne-am înființat controale -, dar suntem conștienți că sunt posibile și abuzuri."

Lucian Popa, administrator hotel: "Ca să ne sperie pe toți ceilalți, eu cred că vor fi hoteluri închise. Și nu numai hoteluri, și restaurante și unități mai mari sau mai mici."

Reprezentanții patronatelor spun că, în cazul în care o unitate de cazare ar fi închisă de ANAF, consecinţele s-ar declanşa în lanț.

Anca Nedea Pavel, purtătorul de cuvânt al Asociației Patronale Mamaia: "Pe lângă frustrarea și problemele legate cu clientul rămas cu bagajele la ușă, care a plătit un sejur și își cere banii înapoi, vorbim de procese foarte grele cu tour-operatorii, vorbim de oameni fără locuri de muncă, de afectarea industriei și imaginii întregii destinații."

Hotelierii din staţiunea Mamaia vor să găsească un jurist care să le reprezinte interesele în relaţia cu ANAF, în cazul în care vor avea probleme.

reporter: Adrian Herța
operator: Mihai Ciobanu