Sari la conținut

 Înghesuiţi într-o aripă a secţiei. Motivul: Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean se renovează

 

Tot ce ţinea de vechiul sector al Secţiei de Pedaitrie a fost spart, dărâmat, smuls şi aruncat. Se vor schimba inclusiv instalaţiile electrice şi cele sanitare, iar saloanele vor fi dotate cu mobilier nou.

Şi numărul de paturi va fi mărit. Medicii şi-ar dori încă 15 în plus pe lângă cele 75 existente, mai ales că spitalul din Tulcea nu mai are secţie de specialitate şi copiii sunt trimişi la Constanţa.

Cum era firesc, lucrările crează şi disconfort. Micii pacienţi au fost înghesuiţi în vechiul tronson renovat în urmă cu aproape 10 ani. Într-un salon în care, înainte, era internat doar un copil, acum sunt doi sau chiar trei.

Cristina Mihai, medic şef Secţia de Pediatrie: "S-a restrâns activitatea secţiei pe jumătatea unui tronson, ca să zic aşa. Ne descurcăm destul de greu. Avem multe internări. Tulcea continuă să ne trimită copii".

12 milioane de lei a aprobat Ministerul Sănătăţii pentru intrarea în normalitate a acestui sector şi totul a fost posibil doar în urma unui protest organizat de mămicile din Constanța, la începutul lunii februarie.

Jumătate din secția de pediatrie arăta asa: tencuiala cădea de pe pereţi şi tavane, era mucegai, grupurile sanitare erau vechi, prin tâmplăria din lemn putrezit intra vântul, iar paturile, saltelele şi lenjeria erau vechi, pătate şi rupte.

Andreea este una dintre mămicile care știe cum arăta secția înainte și spune că nu mai contează aglomerația de acum. Este bine că cei mici vor putea să fie tratați în condiții civilizate.

Andreea Pârlog, mamă: "Suntem înghesuiţi dar problema este că trebuie să facem bine copiii. Nu contează. Stăm cât suportăm, cât nu mai facem şi acasă tratamente."

Potrivit constructorilor, lucrările se vor finaliza în maximum opt luni.

reporter: Oana Manoilă

operator: Alexandru Brînzaru