Sari la conținut

La un pas de protest. Salariaţii aeroportului Mihail Kogălniceanu au vrut să oprească lucrul când un avion urma să aterizeze

Situaţie tensionată la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Angajaţii au fost la un pas să înceteze lucrul chiar în momentul în care un avion militar american se pregătea să aterizeze. Oamenii au fost convinşi în ultimul moment să renunţe la acţiune. A fost o formă de protest pentru că au primit doar jumătate din salariu. Zilnic, acolo aterizează cel puţin 10 avioane americane.

Salariaţii Aeroportului Mihail Kogălniceanu au ajuns la capătul răbdării şi au fost la un pas să facă o manevră riscantă.

Cristian Fotu, liderul Sindicatul Independent din Aeroportul M. Kogălniceanu: "Astăzi la ora16, aveam un Boeing 747 pe planul de zbor şi mi s-a adus la cunoştinţă că nu o să-l deservească. Soluţia şi rugăminţile noastre au fost să nu decurgem la astfel de situaţii". 

Cu situaţia de acum s-au mai confruntat anul trecut, în luna mai. Istoria se repetă acum. Oamenii s-au trezit din nou cu conturile personale aproape goale.

Deşi activitatea aeroportului din Mihail Kogălniceanu s-a intensificat de anul trecut, acest lucru nu se simte şi în buzunarele angajaţilor.

Gabriel Boldea, vicepreşedintele Sindicatului Independent din Aeroportul M.Kogălniceanu: "Trebuie să beneficiem de compensaţie faţăde aeronavele care sunt scutite de plata taxele de aeroportuart. deci noi asta cerem să ne primii banii , compensaţie care clar este prevăzut în ordinul".

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, cei care plătesc salariile angajaţilor îi amână de la o zi la alta, spun reprezentanţii sindicatului.

Ministerul Transporturilor deţine 60% din acţiunile aeroportului, 20% sunt deţinute de CJC şi tot atâtea procente de Fondul Proprietatea.

reporter: Marieta Iorga
operator: Alexandru Şerbănescu

editor web: Anca Medrea