Sari la conținut

Litoral la preţ redus, de astăzi până la sfârşitul lunii

Angajatele acestui hotel de trei stele din staţiunea Mamaia au muncit non-stop în prima zi a programului Litoralul pentru Toţi: au avut peste 100 de cazări.

Nicolae Bucovală, manager hotel de 3 stele: "A debutat foarte bine. Prima serie din septembrie a acestui program ne arată un trend crescător. La ora aceasta nu avem camere libere până pe 6-7 septembrie."

Şi nu este de mirare, căci preţurile au scăzut aproape la jumătate.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "S-a dat startul reducerilor pe litoral. Această cameră dublă dintr-un hotel de 3 stele costă 65 de lei pe noapte. În aceşti bani sunt incluse micul dejun, şezlongul şi locul de parcare. În mod normal, în vârf de sezon, aceeaşi cameră ar fi costat pentru 200 de lei pe noapte."

Mariana Gorbănescu, secretar general Asociaţia Litoral Delta-Dunării: "În acest moment, sunt înscrise 31 de hoteluri care pun la dispoziţia turiştilor în jur de 2500 de locuri de cazare."

Managerii hotelurilor de patru şi cinci stele nu s-au gărbit să intre în program.

Iulia Damaşaru, coordonator marketing hotel de 4 stele: "În perioada 1-15 septembrie, deşi este o perioadă de final de sezon, vara s-a încheiat, avem încă turişti în locaţie."

Hotelurile de 1 şi 2 stele care nu s-au înscris în program, au redus tarifele la jumătate sau chiar mai mult.

Laurenţiu Dobre, director hotel de 2 stele: "În vârf de sezon, tarifele la 2 stele au mers până la 240 de lei, camera. În acest moment, camera de 2 stele se poate închiria la preţul de 100 de lei."

Hotelierii speră ca aproximativ 10.000 de turişti să beneficieze de programul social "Litoralul pentru Toţi", până pe 28 septembrie.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă