Marinari abandonaţi de armator. 11 navigatori străini trăiesc la limita subzistenţei pe o navă, în Portul Constanţa Sud Agigea

Data publicării:
cargo abandonat
Din articol

 

Cargoul Kusva a intrat în Portul Constanţa Sud Agigea în urmă cu 35 de zile.

De atunci, proprietarul vasului nu a plătit nicin leu autorităţilor portuare şi nici agentului navei. Armatorul şi-a abandonat şi marinarii pe care nu i-a mai remunerat de trei luni şi i-a lăsat şi fără hrană.

Ahmed Sait, unul dintre cadeţi, este student la o universitate de navigaţie din Egipt. A insistat să plece pe vas, dar când a ajuns în România, a realizat că a făcut cea mai mare greşeală din viaţa lui.

Echipajul trăieşte la limita supravieţirii. Marinarii nu mai au apă la bord şi nici combustibil. În cazul în care armatorul nu-şi va plăti datoriile în curând, nava va fi scoasă vânzare pentru ca statul român să-şi recupereze datoriile, iar marinarii să fie plătiţi.

Nava este o epavă

"Nu fac faţă condiţiilor minime de navigaţie, nava nu este aptă pentru a merge pe mare. Trebuie să facă reparaţii iar astea costă, au datorii şi către autorităţile portuare", a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Internaţional al Navigatorilor.

Termenul limită pentru achitarea debitelor este începutul săptămânii viitoare. În caz contrar, Sindicatul Internaţional al Navigatorilor îl va acţiona în instanţă.

Liviu Burghelea
Cătălin Vârban

Editor web: Anca Medrea

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri