Sari la conținut

Olimpici de 50 de lei. Suma, plătită de Ministerul Educaţiei pentru cazarea şi masa fiecărui elev

Cei 350 elevi şi profesori ar fi trebuit să se descurce cu 55 de lei pentru fiecare noapte de cazare, plus cele trei mese pe zi. Numai că Ministerul Educaţiei s-a sucit în ultimul moment şi a mai tăiat şi in această sumă.

Cristian Radu, primarul Municipiului Mangalia: "Cu 48 de ore înainte de eveniment ne-au anunţat că Ministerul Educaţiei nu mai susţine cu 55 de lei ci cu 50 de lei şi trebuia să mai facem încă un efort. Ce poate face un copil cu suma aceasta? Mai nimic."

Eugen Stoica, inspector general M.E.C.T.S.: "Există un cuantum care a fost acordat pentru fiecare participant la această olimipiadă, acestea sunt resursele financiare pentru acest concurs dar şi pentru oricare dintre olimpiadele naţionale care se organizează în acest moment."

Profesorii cred că ministerul ar trebui să arate mai mult respect pentru elevii eminenţi.

Constantin Sorici, profesor: "Ar trebui acordată mai multă consideraţie pentru elevi, pentru profesori. La un moment dat această văicăreală permanentă că nu sunt bani e aproape jenantă."

Olimpicii au fost cazaţi la un hotel de trei stele din Mangalia unde o noapte de cazare costă în jur de 90 de lei pentru fiecare persoană. Dacă adăugăm încă 40 de lei pentru cele trei mese pe zi, costul total este de 130 de lei. Ca să acopere această sumă, primăria va ajuta fiecare participant cu 80 de lei.

Cristian Radu, primarul Municipiului Mangalia: "Pentru olimpiadă peste 20.000 de lei vor fi alocaţi."

"Eu am mai participat la franceză, ştiu că primăriile au un rol vital în organizarea olimpiadelor.", a spus un elev. 

Premiile olimpicilor, care constau doar în cărţi de specialitate vor fi subvenţionate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

reporter: Annabelle Borş
operator: Alexandru Brînzaru