Sari la conținut

Ore de sexologie la grădiniță. Educatoarea a fost înlocuită temporar

Discuţie educatoare-părinte: "Sa vină altă educatoare! Da ce, mă dai tu afară, de pe postuil meu, din grădiniţa mea? Cine te-a dat afară? Hai, dom`ne ieşi afară, că n-ai tu notele mele, ieşi în p***** afară! Aoleu, gura că te plesnesc cât eşti de mare!"

Pe imaginile filmate cu un telefon mobil, se vede că la țipetele și înjurăturile educatoarei au fost martori și copiii. Părinții au mers la grădiniță, hotărâți să o alunge pe educatoare, după ce au aflat că la vârsta de 3 ani copiii lor știu de la ea ce înseamnă viață intimă și care sunt metodele de contracepție.

"Le povestea problemele ei de acasă, făcea ore de sexologie cu copii. Adică? Adică le explica ce e acela un prezervativ, cum vin pe lume copiii si asa mai departe", a spus unul dintre părinţi. 

"Doamna educator mi-a insinuat că are un băț în burtică și trebuie scos acasă cu un cuțit. Căuta fetiţa disperată un cuţit prin ca să-l poată scoate", a declarat un alt părinte. 

Elena Stanciu, educator grădinița Țepeș Vodă: "Niciodată nu am făcut acest lucru, deci sunt cadru didactic și nu aș putea să îmi permit să vb asemenea lucruri cu copiii". 

Oamenii spun că problemele au început anul trecut, când educatoarea le dădea celor mici mâncare alterată, nu intervenea atunci când se răneau, la joacă, și îi lăsa destul de des nesupravegheați.

Sătui să se certe cu educatoarea, părinții au făcut o petiție primarului din localitatea Siliștea, sperând că acesta va face demersuri pentru schimbarea Elenei Stanciu.

Mihai Soare, primar Siliștea: "Am informat imediat inspectorul general, l-am rugat să trimita imediat o comisie de control, comisie care a venit foarte repede."

În afară de inspectorii școlari, de vorbă cu educatoarea au mai stat și psihologii, care urmează ca în scurt timp să transmită dacă educatoarea are sau nu probleme psihice.

Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanța: "Dacă avizul este favorabil continuării activității doamnei la catedră sau se recomandă o întrerupere a activității cu competentele specialistilor". 

Până când va fi dat un verdict, o altă persoană o va înlocui temporar pe educatoare la grădiniță, pentru că părinții nu au fost de acord să-si trimită copiii, zilnic, 9 kilometri, până la Siliştea.

reporter: Anca Medrea
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă