Sari la conținut

Plajele, nepregătite pentru 1 Mai. Licitația plajelor întârzie amenajarea lor

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral scoate la licitație 30% din suprafața de plaja turistică a litoralului românesc.

Comisia a început deschiderea plicurilor și timp de cinci zile vor atribui sectoarele de plajă în funcție de punctajul obținut de fiecare agent economic. Întâietate au cei care dețin hoteluri, restaurante, terase sau spații rezidențiale.

Naciadis Tănase, operator turism: "Vreau să închiriez pentru că am un activ , proprietate privată, şi bănuiesc că mai mare interes am eu să fie curăţenie în jurul meu decât terţi licitatori".

De frică să nu-i prindă 1 mai nepregătiți, operatorii de plajă au început deja curățenia.

Mihaela Brazdeș, reporter Digi 24: "Deși mai este puțin până la 1 mai, așa arată plajele în acest moment. Agenții economici sunt obligați ca până la deschiderea sezonului să le amenajeze astfel încât să le ofere turiștilor un minim de confort care să includă șezlonguri, unmbrele, toalete și beach-baruri. Cei mai mulți dintre români însă vor să aibă parte de lux și să-și satisfacă cele mai pretențioase gusturi". 

Agenţii economici au depus ofertepentru doar 75% din sectoarele de plajă. Pentru restul, Apele Române urmează să mai organizeze o licitație.

Stelică Hagi, directorul Departamentului Dezvoltare Investitii - ABADL: "Pentru acest sezon licităm restul de suprafaţă nelicitată în cuantum de 425 de mii metri pătraţi". 

Până acum au fost depuse 144 de oferte. Anul trecut pe vremea aceasta, numărul era aproape dublu.

Cele mai căutate sectoare de plajă erau în Mamaia, Năvodari și Eforie Nord.

Preţul porneșete de la 2,35 de lei metrul părtrat și poate ajunge la 11,35 de lei metrul pătrat. Costul a fost actualizat cu rata infalției.

reporter: Marieta Iorga, Mihaela Brazdeș
operator: Cristi Caciauna, Alex Șerbănescu 

editor web: Anca Medrea