Sari la conținut

Prima noapte de restricţii. Podul de la Agigea se închide 15 minute la fiecare jumătate de oră

Cu precizia unui ceas elveţian. Aşa au acţionat poliţiştii, care la ora 23 fix au oprit circulaţia pe podul de la Agigea. Restricţia a stârnit însă nemulţumirea a zeci de şoferi, care au avut de aşteptat 15 minute, pentru
a-şi continua drumul.

La nici 10 minute după ce podul de la Agigea a fost închis, pe sensul de mers dinspre Constanţa spre Mangalia s-a format deja o coadă de maşini, care se întinde pe cel puţin 100 de metri.

În perioadele de pauză, muncitorii au lucrat la hobanelor podului. După 30 de ani de exploatere, acestea au ieşit din garanţie, şi sunt extrem de şubrede.

Restricţia de circulaţia s-a ridicat la ora 4:45 dimineata, însă va fi valabilă şi în următoarele două nopţi, începând tot cu ora 23.00. În plus, sâmbătă circulaţia pe pod va fi interzisă în timpul zilei, între orele 9 şi 13. Restricţiile pe timp de zi vor fi valabile până la sfâşitul anului între orele 9 - 11 sau 9 - 13, câte trei zile în fiecare săptămână.

Cât despre maşinile de mare tonaj, acestea vor avea cel puţin până la sfârşitul anului interdicţie de trafic pe podul de la Agigea.

În acest context, în perioada 23-26.10.2013, în intervalul orar 23.00 – 04.45, se va închide total temporar traficul pe pod, din 15 în 15 minute.

reporter: Poliana Căpitan, Anamaria Stoica
operator: Alex Şerbănescu

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă