Sari la conținut

Propriul copil, scut în faţa gloanţelor. Un suspect de furt a fost alergat de mascaţi mai bine de un kilometru

Bărbatul de 39 de ani a reuşit să se ascundă de poliţişti o lună şi jumătate. Fugarul avea un motiv întemeiat: era urmărit naţional după ce a furat bijuterii din aur şi bunuri din locuinţe. În tot acest timp a dormit în maşină, uneori cu propriul copil.

Ultima dată a fost văzut într-o parcare din zona Capitol. Astăzi a ieşit în oraş, să-şi cumpere mâncare, dar a fost reperat de poliţişti şi urmărit. A încercat să-şi piardă urma pe străzile din zona Casei de Cultură. S-a panicat şi după o manevră greşită a intrat într-un autoturism parcat. A abandonat maşina şi a încercat să scape.

Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "De teamă să nu tragă poliţiştii în el, a încercat să interpună copilul între poliţişti şi persoana sa."

Ajuns la un colţ de stradă şi-a împins copilul şi a fugit. Poliţiştii au pornit pe urma lui şi l-au prins după aproape un kilometru, într-o parcare din spatele Casei de Cultură.

Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "A fost imobilizat pe Aleea Daliei, au fost trase totodată mai multe focuri atât în plan vertical cât şi în plan orizontal."

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au găsit în maşina abandonată o mască şi un levier pe care le folosea la spargeri.

În portbagaj ţinea perna şi pilota cu care se învelea noaptea, dar şi alte bunuri personale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie propus instanţei pentru arestare preventivă.

El este cercetat alături de alte 9 persoane pentru comiterea mai multor furturi de pe raza judeţului Constanţa.

reporteri: Annabelle Borş
opeatori: M. Ciobanu, C. Vârban