Sari la conținut

Restricţii pentru siguranţă. Podul de la Agigea se consolidează

În primă etapă va fi închis sensul de mers Agigea - Constanța iar circulația se va desfășura dus-întors, pe o bandă, pe celălalt sens de circulație. Aceste restricții se aplică până pe data de 19 decembrie dar și în perioada 20 ianuarie - 5 februarie anul viitor.

În a doua etapă, se va închide celălalt sens de mers, Constanța - Agigea. La fel, șoferii vor circula dus-întors, pe o singură bandă, pe sensul opus. Restricțiile în acest caz vor fi pe perioada 12 - 19 ianuarie.

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Potrivit inginerilor, iarna, vântul suflă cu peste 50 km pe oră, ceea ce face ca hobanele să se oscileze. pentru a nu pune în pericol siguranţa podului, muncitorii vor monta despărţititoare de cabluri. Lucrările sunt deja în desfăşurare."

Soferii nu sunt mulţumiţi de aceste noi restricţii şi spun că, în perioada sărbătorilor, există riscul să se creeze ambuteiaje pe pod. Oamenii spun că s-au săturat de această situaţie şi îşi doresc ca lucrările să se finalizeze cât mai repede posibil.

Pe tot timpul restricţiilor, viteza de circulație pe podul de la Agigea se menţine la 50 de kilometri pe oră iar tranzitarea podului cu autovehicule și coloane agabaritice va fi interzisă.

reporter: Oana Manoilă

operator: Cristian Caciauna