S-a revărsat Canalul. Un dig din Mircea Vodă s-a fisurat, iar apa a inundat 100 de hectare de teren 

Data publicării:
mircea voda inundatii teren

De la sfârşitul anului trecut, de când hoţii au furat elementele din fier ale digului, acesta a început să se fisureze. Încet-încet, apa a pătruns pe pământurile oamenilor.

Dumitru Cazan, a pierdut o investiție de aproape 6.000 de lei după ce pământul său a fost inundat în proporție de 70-80%.

Dumitru Cazan - păgubit: "Numai în acest an dacă coseam de 4 ori această lucernă, luam în jur de 2.500 de baloți de lucernă". 

Inundațiile de la Mircea Vodă nu afectează doar terenurile agricole, spun reprezentanţii administraţiei locale.

Dumitru Dedu- primarul comunei Mircea Vodă: "Deja a început să afecteze infrastructura celor de la CFR, care au fost nevoiți, din spusele reprezentanților, să reducă viteza la 100 km." 

Pe terenurile inundate și-au găsit adăpostul zeci de lebede, rațe sălbatice și alte zburătoare.

Mihaela Brazdeș - reporter Digi24: "Deși în spatele meu pare să fie un peisaj de vis, pentru agricultorii din localitate această mare de apă reprezintă un coșmar pentru că au avut de suferit mari pierderi financiare." 

Specialiştii cred că apa va dispărea de pe terenuri în maximum două luni și atunci se va afla și cauza exactă a inundațiilor.

Daniel Georgescu - directorul Administrației Canalelor Navigabile: "La momentul acesta, domnii de la ANIF au eliminat cauza la stăvilar. Să vedem după ce se va pompa apa din zonă, se va deseca, daca vor apărea, reapărea infiltrații de apă." 

Dumitru Cazan - păgubit: "Luăm apa din balta aceasta și o dăm în canalul Dunăre-Marea Neagră și apa pe la stavilar intră înapoi. Vânturăm apa."

Până când situația va reveni la normal, localnicii trebuie să aibă grijă atunci când trec pe langă terenurile inundate pentru că în anumite zone nivelul apei atinge și 2 m.

reporter: Mihaela Brazdeș
operator:Cristi Caciuna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri