Săptămâna antică, la Constanţa

Data publicării:
festival antic

A început săptămâna antică, la Constanţa. Dacii, romanii şi nimfele s-au reunit pentru anunţarea programului celui mai important eveniment istoric de pe litoral: Festivalul Antic Tomis.

Protagonişti vor fi anul acesta voluntarii a cinci asociaţii de reconstrucţie istorică. Aceştia le vor arăta turiştilor şi constănţenilor cum se luptau gladiatorii, ce unelte foloseau în urmă cu peste 2000 de ani şi ce mâncau oamenii de pe aceste meleaguri în antichitate.

Turiştii vor putea vizita atelierele de fierărie, ceramică, dar şi de prelucrarea a lemnului, pielii sau osului, şi vor putea vedea cum se gătea în antichitate. Anul acesta, spre deosebire de alte ediţii, proprietarii de restaurante şi de cluburi au fost provocaţi să promoveze Săptămâna Antică de la malul mării prin prepararea de meniuri antice la terase sau restaurante şi să pregătească petreceri tematice în cluburi.

Sâmbătă seara toată lumea este invitată la un spectacol de teatru antic - „Antigona" de Sofocle, începând cu ora 21.00, în Mamaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri