Sari la conținut

Spitalul Judeţean a modernizat două secţii. 15 milioane de lei a cheltuit Consiliul Judeţean Constanţa

Acum, noua secţie de Cardiologie are 80 de paturi, din care 16 pentru Terapie Intensivă. Dacă, înainte de modernizare, medicii împrumutau aparatură de la Unitatea de Primiri Urgenţe, acum, fiecare pacient poate fi monitorizat în permanenţă.


Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Din anul 1965 şi până în prezent, Secţia de Cardiologie nu a fost niciodată inclusă într-un program de reparaţii capitale. Acum însă, paturile ruginite au fost înlocuite cu unele ultraperformante iar aparatura de ultimă generaţie a luat locul celei vechi".

Lenuţa Miu, asistent şef Secţia de Cardiologie:  "Condiţiile au fost cum au fost,,,Acum sunt nişte condiţii de Occident. Înainte, monitoarele erau pe acelaşi areal, dar nu beneficiau de atâta aparatură, de înaltă performanţă. Aveam o staţie centrală cu 6 paturi. Acum, avem o staţie centrală cu 16 paturi".

Investiţia s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, din care trei milioane de lei au fost cheltuite numai pentru dotarea cu aparatură.

Consiliul Judeţean Constanţa a suportat cea mai parte din cheltuieli. Cel mai plăcut impresionat de modul în care arată Secţia de Cardiologie a fost trimisul ministerial care a apreciat că secţia se ridică la standardele europene. Problema este că judeţul Constanţa nu este inclus în finanţarea pentru programul naţional de infarct.

Răzvan Vulcănescu, ministru secretar de stat: "Am avut o discuţie chiar de dimineaţă, când am venit, cu dl. manager, dl. preşedinte al Consiliului, cu directorul DSP. Vom analiza absolut toate aspectele şi vom vedea. Solicitarea există de ani de zile. Da, da. Deci, vom evalua aspectele şi, în cel mai scurt timp, vom avea o decizie".

Şi Clinica de Chirurgie a fost proaspăt modernizată.

Dan Căpăţână, manager SCJU Constanţa: "În continuare, în acest an, să avem blocuri operatorii noi, să avem o nouă secţie de Chirurgie şi, cu ajutorul celor pe care i-am nominalizat şi cu ajutorul lui Dumnezeu, să putem măcar să începe secţia de Neurologie şi cea de Neurochirurgie".

Investiţia de aici s-a ridicat tot la 7,5 milioane de lei, din care patru milioane de lei a costat aparatura de ultimă generaţie. Banii au fost suportaţi în totalitate de Consiliul Judeţean Constanţa.

reporter: Oana Manoilă
operator: Liviu Erimia

editor web: Anca Medrea