Sari la conținut

Taxe mai mari la muzee. Un abonament va costa 50 de lei, iar o intrare între 7 şi 2 de lei

Muzeul de Istorie şi Arheologie din Constanţa nu mai modificase de 7 ani tarifele de intrare la monumentele şi cetăţile pe care le administrează. Începând de anul viitor, turiştii şi constănţenii vor plăti taxe similare cu cele ale muzeelor Bruckental, Peleş sau Naţional al României.

Astfel, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa preţul unui bilet va fi 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru pensionari, iar elevii şi studenţii vor plăti 7 lei.

La Edificul Roman cu Mozaic taxa va fi de 10 lei pentru adulţi, 7 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi/studenţi. Cei care vor să viziteze ambele instituţii plătesc tarife mai avantajoase.

Pentru celelalte muzee din judeţ o intrare este 10 lei pentru adulţi, 7 lei pentru pensionari şi 5 lei pentru elevi şi studenţi. Singura intrare gratuită rămâne la Cetatea Tropaeum Traian din Adamclisi.

Odată majorate taxele pentru vizitatori, conducerea Muzeului de Istorie speră să îi rămână bani şi pentru alte mici investiţii. Deocamdată a cerut de la Consiliul Judeţean o rectificare bugetară pentru a asigura salariile angajaţilor.

Gabriel Custurea, director MINAC: "Sunt 700 de mii de lei si toti vor merge în salarii pentru ca ni se terminasera banii pentru salarii."

Este pentru prima dată din 2012 încoace când cei 88 de salariaţi ai Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa îşi vor primi remuneratiile până la sfârşitul anului.

reporter: Anca Medrea
operator: Cătălin Vârban