Traian Băsescu, citat în dosarul de şantaj. Avocaţii cer conexarea dosarelor în care este cercetat fratele preşedintelui României

Data publicării:
basescu

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial: "O înscenare din partea lui Băsescu şi a fratelui său. Dar de ce credeţi că a vrut să vă însceneze toate acestea? Ne-a făcut şantaj pe banii noştri."

Fiica lui Sandu Anghel a fost chemată în sala de judecată ca să le explice procurorilor ce rol a avut în cazul de şantaj.

Pavel Abraham, avocat: "În perioada respectivă, deci când s-au dat banii nu s-au făcut înregistrari pentru că erau în relaţii de prietenii şi de pace şi de şpriţ."

Pentru că avocatul crede în nevinovăţia femeiii, le-a cerut judecătorilor să îi ridice acesteia interdicţia de a părăsi comuna Drăgăneşti.

El a adus în plus şi un alt argument: Izaura Anghel este însărcinată în luna a 8-a şi are nevoie de controale periodice la medic, în afara localităţii.

Pentru concubinul ei, apărătorul a solicitat arestul la domiciliu. Avocatul familiei lui Bercea Mondial a anunţat că l-a chemat, în calitate de martor, în acest dosar pe şeful statului.

Pavel Abraham spune că a cerut instanţei să conexeze dosarul de şantaj cu cel de trafic de influenţă care îl au în centrul atenţiei pe Mircea Băsescu.

Pavel Abraham, avocat: "Într-un proces penal trebuie să spună anchetatorilor ce ştia în mod concret nu  faptul că ştia de anul trecut. Ce ştia, ce i s-a spus, ce îndrumări i s-au dat. Sunt chestiuni deosebite pentru individualizarea unei eventuale răspunderi sau absolvirea de o anumită răspundere."

Pavel Abraham va cere retrimiterea dosarului la procurori pentru că faza de urmărire penală, în opinia lui este incompletă.

reporter: Marieta Iorga
operatori: A. Șerbănescu, M. Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri