Sari la conținut

Vapor de cinci stele, în Portul Costanţa. Peste 600 de turişti au vizitat Capitală, oraşul port şi Delta Dunării

Pentru mulţi dintre turiştii bogati, croaziera pe mare a devenit o obisnuita. Unii cheltuie sume imense ca sa vada orasele port ale lumii.

"Croaziera aceasta este destul de costisitoare pentru că include totul, tot ce vrei. Este scumpă, într-adevăr, dar am dorit să vedem care este atmosfera."

Oana Manoilă. reporter Digi24 Constanţa: "O croazieră la bordul Azamara Quest costă 1800 de dolari de persoană. Turiştii spun, însă, că merită toţi banii. La bordul acestui pasager nu ai cum să se plictisească."

Azamara Quest a adus la bord turişti din 20 de naţionalităţi, dar majoritatea sunt americani, englezi şi portughezi. Mare parte dintre ei pleaca in calatorii pe mare o data la 2 sau 3 ani.

Romania este una dintre destinatii, iar faptul ca isi doresc sa vada cele mai frumoase locuri si peisaje de la noi, o demonstreaza numarul mare de nave care fac escale in portul Constanta.

Teodor Patrichi, administratorul Terminalului de Pasageri: "În această vară, avem programate 106 nave, faţă de cele 69 de anul trecut. Până în acest moment au sosit, prin Portul Constanţa, 11.000 de turişti, în acest an."

Azamara Quest a parasit Portul Constanta cu destinatia Turcia.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru 

editor web: Anca Medrea