11 pacienţi cu deficienţe de auz au fost operaţi de medici din Germania, la Craiova   

Data publicării:
031013 medici germania

O echipă de medici din Germania a operat astăzi, la Craiova, 11 persoane cu probleme de auz. Intervenţiile chirurgicale au fost gratuite şi efectuate cu un microscop performant. 

În luna august, secţia ORL de la Spitalul Judeţean Craiova a primit un microscop performant achiziţionat de Consiliul Judetean şi destinat operaţiilor ORL. Medicii însă nu ştiau să-l utilizeze, aşa că au cerut sprijinul colegilor din Germania, de la Universitatea din Tubingen. O echipa de specialişti, condusă de profesorul Hans Peter Zenner, a venit la Craiova pentru câteva operaţii-şcoală.

Intervenţiile de microchirurgie a urechii au fost transmise în timp real, într-o sală de curs a spitalului, pentru ca medici şi rezidenţi să poată vedea modul de operare al specialistului german. Cadrele medicale spun că este o experienţă unică.

Cei 11 pacienţi cu deficienţe de auz care au fost operaţi de echipa din Germania au fost selectaţi dintre cei internaţi în secţia ORL. Intervenţia le poate reda o parte din acuitatea auditivă.

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, evenimentul este unul foarte important şi reprezintă o premieră.

După ce echipa din Germania va pleca, medicii craioveni vor continua operaţiile cu microscopul performant la chirurgia nasului, a laringelui şi a faringelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri