Afaceri cu flori de soc. O femeie din Dolj a pus pe picioare o afacere cu suc de soc

Data publicării:
020615 femeie soc

De la gospodină la antreprenor. O femeie din judeţul Dolj a învăţat ce înseamnă un plan de afacere în urma unor cursuri pe care le-a absolvit şi dacă tot este sezonul florilor de soc, s-a gândit să pună pe picioare o mică afacere. Deocamdată nu are multe comenzi, dar se bucură că vechiul soc al familiei, bătrân de zeci de ani, îi este resursă pentru băutura răcoritoare.

Adriana Marinescu, antreprenor: "Pentru o socată bună, trebuie să alegem 14 flori de soc frumoase, uitaţi, ca acum."

Florile de soc sunt culese cu grijă, iar câteva dintre ele sunt baza băuturii răcoritoare pe care Adriana Marinescu o face în casă. Prepararea socatei este o tradiţie în familie, dar de când a deprins şi spiritul de antreprenor, femeia se bucură că îşi poate ajuta familia.

Adriana Marinescu, antreprenor: "M-au ajutat, mai ales pe plan intelectual, că aşa în practică mai ştiam de acasă, dar totuşi de acolo am mai învătat cum se face ca la carte... aşa...Socată făceam demult, dar nu prea era cunoscută decât în familie şi la câteva rude, după aceea le-am povestit şi vecinilor, prietenilor şi le-am dat şi lor să facă şi le-a plăcut"

Reţeta socatei este una simplă.

Adriana Marinescu, antreprenor: "Pentru a face o socată avem nevoie de următaorele ingrediente: 14 flori de soc la 10 litri de apă, 1 kg de zahăr, două lâmâi, două pliculeţe de sare de lămâie şi un cubuleţ de drojdie"

Manuela Rolea-reporter Digi24 Craiova: "Florile de soc şi restul ingredientelor se pun în apă, după care vasul se acoperă şi se lasă la fermentat câteva zile. La final va rezulta o socată dulce-acrişoară şi foarte răcoritoare"

Pe care o apreciează deocamdată rudele, vecinii sau cunoscuţii. După absolvirea cursurilor de antreprenor, Adriana Marinescu s-a gândit să o şi vândă. Cu 4 lei litrul.

Daniela Marinescu - fiica Adrianei Marinescu: "Este foarte bună, noi facem în fiecare an, de câte ori apar florile de soc şi ne place foarte mult, facem chiar şi pe timpul iernii, păstrăm florile, le punem la ascut şi facem."

Olteanca s-a calificat în meseria de lucrător în fabricarea conservelor din legume şi fructe, în cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan - regiunea Sud Vest Oltenia. De câteva zile, a absolvit şi cursurile de antreprenor în cadrul aceluiaşi proiect.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri