Sari la conținut

Apa de ploaie, mană cerească pentru agricultură. Marii fermieri spun că vor produce 6 tone de grâu la hectar  

Ploile din ultimele zile au fost mană cerească pentru agricultura din Dolj. Rezervele de apă din sol sunt acum optime pentru dezvoltarea culturilor de porumb și floarea soarelui. Agricultorii din Dolj spun că și grâul se prezintă foarte bine iar în curând va începe recoltatul. Marii fermieri spun că vor produce și 6 tone de grâu la hectar.

Firică Ivana din comuna Coșoveni are o mică fermă agricolă de 20 de hectare. Spune că precipitațiile din ultimele zile îi dau speranțe că va avea producții bogate. Cele mai ajutate de apă au fost culturile de porumb și floarea soarelui însă și cele 10 hectare de grâu sunt acum tocmai bune pentru recoltat.

Micii fermieri spun că nu își permit să folosească semințe tratate și nici nu pot aplica toate tehnologiile. Așteaptă orice ajutor din partea naturii.

În aceste condiții, Doljul va avea și în acest an o mare pondere la producția de grâu a țării, mai ales că marii fermieri spun că vor avea producții bune.

Agricultorii se tem însă, de prețurile pe care le vor obține pentru producțiile lor.

În ciuda prețului mic, fermierii spun că piața grâului este cea care îi ajută în fiecare an. Asta pentru că în România se produc peste 5 milioane de tone de grâu iar necesarul intern este de 3,5 milioane de tone, restul fiind pentru export.

Pe aceeași temă